12 maart 2017
Gisteren hebben de ensembles die zich hebben geplaatst voor de finale een masterclass gevolgd. De strijkers kregen les van Liesbeth Ackermans, de blazers van Jelte Althuis en de gitaristen van Izhar Elias. Het was een super inspirerende middag in het Eemhuis. Met nieuw elan en vol nieuwe ideeën en muzikale inzichten gaan de ensembles richting het finaleconcert op 8 april.

21 februari 2017
Afgelopen zaterdag vond in het Eemhuis de eerste ronde van het Tristan Keuris Kamermuziek Concours plaats. Negentien ensembles, verdeeld over drie verschillende leeftijdcategorieën, streden om een plek in de finale. Na zorgvuldig beraad selecteerde de jury uiteindelijk negen ensembles, die op 11 maart een masterclass zullen volgen, en op 8 april een finaleconcert voor publiek zullen verzorgen. De ensembles die door zijn naar de volgende ronde zijn, in categorie 1: het strijkkwartet Bondensemble, het Merry Strings Trio en Cylia, Nimaro, Bram en Ji (3 saxofoons en piano); in categorie 2: het gitaarduo En Construcción, The Secret Cello Society, strijktrio aMuse en saxofoonkwartet Take Four; in categorie 3: het Kwartet Amersfoortse Klarinettisten en het Comus strijkkwartet.

"De jury was enthousiast over het goede spelniveau in elke categorie, de gevarieerde samenstelling van de ensembles en de keuze van de muziekstukken. Het was leuk te merken dat de ensembles de deelname aan het concours als een stimulans hebben ervaren om toe te werken naar een mijlpaal en zo tot een hoger niveau te komen in het samenspel", aldus juryvoorzitter Niels Veenhuijzen.

23 januari 2017
15 ensembles hebben zich reeds aangemeld. Om nog meer ensembles de mogelijkheid te bieden om deel te nemen, is de inschrijving verlengd tot 1 februari.

16 december 2016
Inschrijving voor Kamermuziekconcours geopend